February 19, 2014

Getting to know Rizuan- my new son ^_^

Salam semua..what a hectic week we had!.. Biasala awal-awal tahun dan bulan, maka setiap cikgu dan pelajar hampir tiada ruang yang betul-betul kosong...semuanya full. Tak lain tak bukan aktiviti ko-kurikulum yang sungguh rancak seawal January hingga April sepertimana sedia maklum...

So, MI sempatla melatih dua pelajar ni untuk memorize script English oration mereka untuk peringkat Zon E. Memang less than 1 week. Rasanya 4 hari sahaja dorang ni berpeluang menghafal. Itupun setiap petang latihan ko (juga untuk Zon E) yang tak boleh diabaikan. MI sendiri pun huru hara dengan jadual latihan sukan dan susunan program sukan dan ilmiah. Belum lagi program Bahasa Arab yang juga diarahkan berjalan lancar di bawah program ko-kurikulum..MI tak nafikan memang haru di bawah pentadbiran MI yang masih sebulan jagung memegang jawatan Setiausaha Kokurikulum kali ini...Mahu pohon jutaan kemaafan...di sebalik haru biru itu...


alhamdulillah..syukur kepada Allah, Rizuan berjaya mendapat Naib Johan.
ada hasil juga kami ke SMUA Al-Hasaniah Pangkal Jenerih ini..


walaupun Emma gagal meraih perhatian juri....
yang sememangnya kelihatan sangat serius sepanjang competition berlangsung...


namun Rizuan selaku peserta ke 13, (di mana semua penonton tengah mula bosan)....beliau tampil cool and steady dengan tutur kata yang cukup teratur dan jelas..syukurlah!"err...tiba-tiba lupa next point..."


Syukurlah dapat juga number - MI dah agak dari awal, at least num 3!


Manakala calon menantu ini memang we all satu dewan dah agak, inilah johannya. Dahla muka comel, putih bersih, pelajar Maahad Tahfiz rupanya...so, no wonder (that's y I said calon menantu)**hahah tetiba!


Winner 1st place bagi perempuan ini juga sepertimana yang MI jangkakan! Memang awesome, walaupun berpurdah. Kepetahannya mencuri hati semua. Tahniah!


Berfoto kenang-kenangan dengan Mudir tuan rumah- Ustaz Mazlelee, seorang yang baik hati selain kelakar & cepat mesra (friendly). 


*******

I'm missing my ex-student, Ridhwan and Allah replace it with Rizuan.
Nice knowing you Rizuan and may Allah bless you.


p/s: nanti sempat MI update pula minggu pesko (pesta sukan sekolah) at my new school!

4 comments:

 1. Pandainya, congrats. Alhamdulillah

  ReplyDelete
 2. tahniah juga buat pembimbingnya itu ;)

  ReplyDelete
 3. @babypose- Alhamdulillah & thanks.

  @Rostina76- terima kasihh..

  ReplyDelete
 4. wow.. nama bunyi wan kt blkg mmg osem ea? ;)

  ReplyDelete

Thank You Friends!