January 18, 2011

Budin Hilang...Sri pula Datang...

Rasa rindu sangat kat Budin...ala ...yang ada 6 jari tue lah..hari tue dua hari turut-turut dia datang umah..tapi pelik gak, dier memang singgah untuk tidur sepenuhnya. Dia x layan langsung whiskas kering dan wetfood yang dihidang..memang datang nak tidur. Sebab tue Ikah gelar dier Budin yang pemalas. Yang pelik satu lagi, dier asal datang aje, time Maghrib. Pastu mengiaw-ngiaw manja kat kaki. Suka main sondol-sondol. Nak tidur pun memilih taw..tempat empuk aje..lepas balik umah mak ari tue dier terus tak datang..majuk kowt. Dier memang betul-betul tumpang tidur, tak membuang apa-apa pun, seawal azan Subuh, dier mengiaw mintak izin nak kuar, so Ikah bukak ajela pintu, dier pown jantan, pandai jaga diri kut..skang dier dah tak datang lagi...uhuk..uhuk..windu sangat...moga Allah selamatkan perjalanan dier..amiin


inilah Budin...hidung besar dan panjang...hobi: TIDO




Ini pula Seri..actually Ikah pun xjangka dapat si tecit nie..yatim piatu lak tue..jumpe masa kat pasar Melor KB, masa tue suara dier nyaring seluas alam, bawah terik matahari, sedang mengekori seoarang makcik yang lalu lalang kat tengah jalan. Kebetulan Ikah ada kat situ..memang nyaris nak kena langgar kereta..



ambik aje si tecit nie, terus senyap tak bunyi sore...letak kat seat kete..mana suara kuat tadi? dah ilang. Maybe dier rasa dah selamat. Ikah try gaks cari mak ker ayah dier kat sekeliling...memang takder..dier ditinggalkan sekor-sekor..jantung si Seri berdegup kencang..


bawak balik umah...cool aje bawah meja makan..bagi wetfood whiskas....dier makan lahap sampai kepenatan dan kekenyangan..




Budak Seri bermata biru..mak bapak kamu mesti lawa kan...



rasa ngantuk cam nak tido aje...



okay...let me sleep first..I really tired looking for people that can bring me home..I lost both my parents...pity me..




bulu so far bersih aje..perut agak muncit...usia begini kena take care, maybe ada kecacingan



I like the small and cute ears...feel like to bite them all..huhu!



Sofiya pown geram gak kat Seri..




okay...take my photo, later Mum will buy DSLR version, okay. So no more blur pic!



I love to play around



Sleeps soundly.

Momo ape cerr??!! Of course she got really angry. I hate stranger, katanya. Budin hari tue oke aje? Budin lain, dier Jantan. Yang nie sama species.

16 comments:

  1. lame-lame..insyaALLAh die org berkawan..;)

    ReplyDelete
  2. hehehe..memula jer dia benci..lelama sok dia sayang laa..macam kes Cindy laa...kami kutip dia, semua benci kan dia..lelama ramai plak yang sayangkan dia..ehehehe..^^

    ReplyDelete
  3. ala tomeynya seri tu..harap2 diterima masuk geng.. huhu...

    ReplyDelete
  4. tomeinya si tecit tu....sib baik ikah jumpa dia kan..klu x apa la nasib si tecit tu...

    ReplyDelete
  5. hehe...comelnya Seri...momo jgn la garang-garang cian kat Seri dia kecit lagi kann

    mana la si budin tu merayap ekk...kcg jantan kan mmg camtu la sifatnya, harap2 dia selamat :)

    ReplyDelete
  6. So comel!!!!

    We hope Budin will return soon!

    ReplyDelete
  7. Cantiknya Sri! Budin gi cuti-cuti Malaysia kot :P

    ReplyDelete
  8. NIss: I hope so...skang masih gado2 agi..si Momo nmpk si Seri tido pown terus mendengus. marah sangat (actually jealous)

    ReplyDelete
  9. Groundnut: Ikah harap camtulah...si Cindy memang untung. Setakat nie kesayangan kami lah

    ReplyDelete
  10. Hanis: harap2la yea..Insya Allah

    ReplyDelete
  11. Deqdeq: si tecit nie memang lucky..dier pown cam dah taw status dier kene buang, bila kita pegang aje terus dier senyap..semoga dier bahagia kat sini

    ReplyDelete
  12. MM: Itulah Ikah teringat sgt kat Budin, ada satu malam tue sampai termimpi-mimpi..

    ReplyDelete
  13. Lupie: I hope so. Kalo la dier return, nak peluk puas2..hehe

    ReplyDelete
  14. mmg kucing yg baik...ikah jaga baik2 yer...

    ReplyDelete
  15. Mama Cik Aiyu:Cuti2 UK la kwt

    ReplyDelete
  16. Salam...

    Bila baca entri ini, terus teringat pada FATIMAH MEGUMI kucing akak yang hilang (ada 6 jari) dan bila tengok Seri, ingatkan kak pada si Itni ~~~>

    http://umie.blogspot.com/2010/02/itni-is-now-in-heaven.html

    *sedih*

    ReplyDelete

Thank You Friends!