January 06, 2011

Dia Sudah Mula GaTaL...


Masa cepat berlalu..rasanya umur MoMo nie belum cukup pown setahun..tapi gatalnya macam lelaki miang ala dato'-dato' VIP 40an yang biasa kita tengok dalam drama kat TV....keadaannya sangat merimaskan..pendek kata SANGAT GATAL..mula gatal tue Ikah perasan macam nie..:
  • bila dia asyik-asyik nak jilat bulu dier jer kasi santekk nak goda sama itu si Tompok tua..(tapi masih gagah perkasa oke)
  • dier x excited pown bunyi whiskas..
  • dier tak nangis (mengiau) kalo lapar
  • xder keje lain asyik duk main gigit-gigit kaki Ikah-Kak Sya & Sofiya..(tapi dia pandai, gigitan yang tak sakit..pandai ye kamu MoMo)
  • memula mengiau comel, sekali kasar macam pondan kau..abis satu rumah terkejut dengar suara kamu yang mcm JANTAN
  • paling menyampah bila dier terguling-guling, pastu sondol segala yang ada nak tunjuk keGATALannya yang tak tertahan..memang dasar nafsu binatang..




menyampah i tengok..Sofiya tanya, kenapa dengan Momo ma? Ma jawab, dier dah nak kawin..



perasan cantekk...


sungguh kami tak sangka karektornya berubah sebegini rupa..dari sifat manja bertukar MENGADA & MENGGATAL..

namun perlu kita sedar inilah dier kuasa Tuhan...binatang juga dikurniakan naluri berpasang-pasangan...namun bila saat melahirkan..xada pula yang tinggal atau buang anak merata-rata.. tak macam manusia..ada otak letak kat kepala lutut..



p/s: tunggu cuaca kembali redha nak pegi vet neuterkan MOMO..

12 comments:

  1. Binatang lebih sayang kan anak ye berbanding manusia. Pasal manusia punya hati lebih dasat dari binatang.

    ReplyDelete
  2. hehe..cian Momo, mmg dah smpai masa dia la tu kan..nnti lepas neuter hilang lah kegatalannya tuh ;)

    ReplyDelete
  3. momo..da gatal ye..meh blackiey garu kan..auw....

    ReplyDelete
  4. ekekekek...dah tiba masa untuk dia di potong...ekekekeke...sikit lagi gemuk la dia...macam Kitty tu...^^'

    ReplyDelete
  5. ML selalu bela kucing betina.Kucing betina pun gatal jugak.bila dtg time mengawan tu,bila kite gosok2 je,nanti bontot die naik.Kelaka gile.

    Kalau kucing jantan pulak,time die nak mengawan,die suke bunyi kuat-kuat. Betul ar,die bunyi suare cam pondan.kekeke...ML dulu selalu letak kusing dalam sangkar.So,kalau time kucing ML gersang,die akan usaha jugak keluar dari sangkar tu.

    ReplyDelete
  6. Kak Yan: Setuju sangat tue..binatang pun xkawin, dpt ank luar nikah gak, tapi berhati manusia..aneh dunia nie.

    ReplyDelete
  7. MM: itulah Ikah xsabar dah nak antar vet, tp cuaca buruk kat sini..ujan+banjir..kena tggu la dulu..biar kegatalannya reda

    ReplyDelete
  8. NISS: ha'ah nnt Blackiey garukan ekk hehe

    ReplyDelete
  9. groundnut:ha'ah itulah..kasi gemoks!

    ReplyDelete
  10. ML:ooo ML nie kira dera keinginan dier la erk..tp K.Ikah pown wat camtu skang nie..saja xmo dier dgn gatalnye menjadi2..tp dier nak kuar pown kurang sket skang nie coz ujan non-stop kat luar tue..

    tang bontot naik tue mmg camtue la kan kucing betina!

    ReplyDelete
  11. ikah...kita tengok meow bleh.. tapi xbley dekat... hahhahaa... kita takot meow:-)

    ReplyDelete
  12. comel gila kucing meh! hehe :P

    anyway,singgah la blog arep kalau bole follow la..hehe
    arep dah follow blog awak!

    ReplyDelete

Thank You Friends!