January 31, 2011

Mereka dah Berbaek... ; )

    


Seri nie even anak yatim piatu, dier sangat aktif ke sana ke mari, selain tue dier juga kuceng yang sangat independent. Bila dah kenyang, dier cari aje tempat tersorok nak tido..but skang biler dah start baik dengan kami, dier dah pandai duk atas riba cari ruang nak dapatkan haba..nak tido dekat si MOMO mana mungkin coz masa tue si MOMO marah cam SINGA baru lepas beranak..dier mendengus macam nie...HAHHHHHH!!!!! (sambil menghembuskan udara sebanyak mungkin melalui mulot & lobang idungnye..)


 Namun setelah beberapa hari dier buat macam tue,  lelama dier bowink kut. Mungkin juga sakit mulut & hidung coz asyik semburkan udara busuk kat si Seri. Lagi satu, kalo dier marah dan fight camana sekalipun, si Seri x melawan, dier tunduk dan mengundur aje...so start situ si Momo dah rasa cam buang karan aje coz kemarahannya tidak berhasil. Nak lawan jugak xpadan coz Seri kecik lagi...


So... at last...

 


Diorang dah jadi kamceng skang nie, Momo dah lama bowink..asik-asik main ngan manusia macam si Ikah tue..nak jugak feel main dengan satu species nie....hmm...boleh tahan gak bestnya...tido sesama...main sesama....makan pun sesama...




Seri pun dah rela dipeluk Momo..moga sehat dan bahagialah selamanya...no more quarrels ok? Memang betul kata si Groundnut hari tue, lama-lama diorang akan kawan jugak..syukurlahh...cuma time gurau senda tue, si Momo aje asik jadi winner..tengok body la babe....



10 comments:

  1. seri dah ada tempat bermanja...

    suka tgk diorg tdo sama2 mcm tu...

    ReplyDelete
  2. kucing tabby saya pun nama rimo [dlm bhs sarawak]..hehehhe

    Jom Terjah Entri Baru : [my270view] Risau!

    Jom Terjah Entri Baru : [Ailurophile] Suki Have Epilepsy?

    ReplyDelete
  3. @deqdeq...betul tue..syukurlah!..sebelum nie asyik haish aje taw

    ReplyDelete
  4. @vivian: ha'ah..dah species rimau nie kan itulah kite dpt nama sama ..hik hik!

    ReplyDelete
  5. @ kak yan: species nie memang comel la kak yan, try bela sekor! hehe

    ReplyDelete
  6. @ sharz: Mama Ikah pown suke...:P

    ReplyDelete
  7. salam ikah...tetarik dgn tajuk dia dah berbaik...teruskan minat suka tucing tue...saya duk apartment nanti tucing tue melompat pulak..hehehhehehhee

    ReplyDelete
  8. hehehe..sweet nye...macam si Cindy dan Kitty laa..padahal jantan dan anak betina tu...kuasa Allah kann...^^'

    ReplyDelete

Thank You Friends!