February 21, 2011

LeGaaa.... Phase 1 & SeDiH xleh view MisZLuLLaBy...T_T


(pic:Uncle Google. tiada kaitan dengan entry...sekadar untuk kentenangan)

Lama...sangat dah Ikah x update blog kesayangan Ikah nie...however if anything happens to me, I will not and never close this and my only blog that so meaningful to me and my life. Setakat yang Ikah update nie walaupun tak sehebat Hanis Zalikha, Ben Ashaari, Cik Epal, & beribu lagi blogger lain, namun Ikah tak ada pun cuba nak tiru / plagiat hasil kreativiti orang lain. Ikah update ikut kecenderungan dan minat Ikah sendiri. Semuanya ikhlas dan tidak dibuat-buat. (tapi pic tak dinafikan byk amik from Pakcik Google) Emak Ikah sendiri pun pernah cakap keturunan kami sekeluarga nie "bodoh" kerana tak pernah pandai menipu dan tak pandai berburuk sangka...(bodoh dia cakap kat kami...hishhhhh...mak ..mak...) Namun hakikatnya mak cakap camtu coz kami selalunya jadi mangsa penipuan...dan kami mudah percayakan orang lain..jadi hakikatnya kami sering diuji Allah dengan manusia yang amik kesempatan atas sikap lurus kami..
Perjalanan hidup Ikah past few days agak busy...maklum saja Madam Fahainis datang buat observation untuk praktikum Ikah selaku anak didik beliau. Ikah buat setakat yang termampu dan alhamdulillah hasilnya tidak mengecewakan...di situ saja Ikah syukur pada Allah yang Esa. Itu baru sekali, masih ada 3 chances untuk Ikah perbaiki segala kekurangan Ikah selaku guru novice. Doa Ikah agar sentiasa mendapat kerjasama pelajar seperti biasa. I love you my students..Ikah xreti pun nak berpakat dengan students nie, tapi syukurla mereka lebih hebat daripada kelas biasa.

Oh yea...dalam tempoh yang busy tue Ikah sempat jenguk camtu-camtu aje kat blog kengkawan..ada sempat leave komen, ada yg tak..tapi hari nie bila klik my bloglist doktor comel dan baik aty  ML , dier dah privatekan blog nye...waaarr sedih sangat rasanya...Ikah rasa cam dah lama sangat tak dengar brite dier esp lepas dier pegi tour ke Europe hari tue..memang rindu sangat nak jenguk blog dier w/pun xpernah jumpe life..tak tahula macam mana nak access blog dier nnt but hopefully kalo dier tersinggah kat sini harap ML dapat invite K.Ikah yang missing you ini...: p

Apart from that tak sangka juga demam datang berkali-kali untuk Ikah kali ini. Dah sihat demam balik...berlarutan memang hampir seminggu...about 3 days juga yang totally weak..ada kata kene buat lah, ada kata antibodi kuranglah..ada kata malas keje lah..macam-macam. But I took the best one, like my bestfriend said "Allah sayang kat kita, sebab tue dier bagi kita sakit..dengan datangnya sakit kita makin dekat dengan Dia, malah dosa-dosa kecil kita akan jatuh berguguran...walau apapun amin  amin . Terima kasih Ya Allah .

8 comments:

  1. eh,k ikah tak tinggalkan email ye hari tu dekat entry yang ML wat?hehe..sorry2..sebab ML just buat sticky entry tu dalam beberapa hari je.takpe2,bagi email kat sini.nanti ML invite k?jangan sedih k.hehehe.=D

    ReplyDelete
  2. ish dak kecit nie nak kene taw...k.ikah mmg xsempat membaca abis entry, mmg x leave komen satu hal..lain2 hal mmg xdpt dielakkan...btw, my email:

    rafikah10@gmail.com

    thanks doc comel yer

    ReplyDelete
  3. Hihihihi...sorry ek.=D..
    dah send invitation da.

    oh ye, kak ikah suke kucing kan?nak share ni:

    http://www.youtube.com/watch?v=fDX7tevXO1E

    wajib tgk tau =D

    ReplyDelete
  4. Assalam Ikah.

    bila dengar luahan sebagai trainee teacher ni ingat akak masa memula nak ngajar dulu. Started in 1991 till 93. ngajar 93 - 2001. Bekas anak2 murid now dah jadi kawan.

    ReplyDelete
  5. Salam Ikah, terus menulis, ok. Akak akan selalu kesini...

    ReplyDelete
  6. ML: thanks & the video also...kelakau

    ReplyDelete
  7. Kak Yan: wahhh...lama sungguh kak yan jadi cikgu kan..mesti 1001 pengalaman dah akak ada..

    ReplyDelete
  8. Kak Kim: terima kasih..terharu rasanya

    ReplyDelete

Thank You Friends!