March 23, 2011

MoMo SudaH SelaMat Melahirkan.....



Salam semua...lama dah Ikah tak siarkan kisah Momo...dia masa dekat-dekat time mengandung tue suaranya makin serak..memang kurang sehat..sebelum sempat pegi vet, dier dah sebok nak deliver..sian sangat kat dier.. Ikah ingat lagi masa tue..12 Mac 2011 malam..dia rimas tak leyh tidur..letak lam sangkar dier mengiau-ngiau tak benti..rasa kesian plak, bawak masuk umah..masa tue dalam 11pm kut...tapi yang peliknya si Momo nie bukan sebok nak cari tempat dibuat sarang bersalin, sebaliknya dier duk sebok ikut Ikah jalan ke sana ke mari, so bila dah settle semua keje malam tue, Ikah nak masuk tido, pun  Momo ikut sampai naik atas katil sesama. (kebetulan Mr.Zack takde kat umah)..malam tue hujan..agaknya patutla Momo xmo duk lam sangkar-sejuk dan takut kut. Dia tido kat kaki..sambil menjilat badan dier.
Ikah sedar aje rasa cam basah kat kaki..rasa dalam 4am kut...masa tue Mr.Zack ada, si Momo still kat situ..nak kata muka panik pun tak coz gelap. Ikah sangkakan syiling umah bocor sampai basah..rupa-rupanya air ketuban MoMo..alahai....pastu dier selamber wat muke tak bersalah..geram tawww..


So Ikah kosongkan laci pakaian Sofiya bagi dier duk dalam tuh coz lum ada kotak & tmpt sesuai. Ikah pun sambung tido..lapik kain tempat air ketuban Momo. Dalam 6.20 am Kak Sya kejut, dia kata Momo dah beranak..kami bilang..ada 3, yang ke 4 dalam proses meneran...

^
^
^
^
^

Nantila Ikah sambung citer Momo ekkk...ada lagi kisah berikutnya....tunggu next entry taw!

18 comments:

  1. cepat cepat letak pic baby momo ehh...

    teruja nieh...

    teringat saat2 sally nak beranak ari tu..

    hehhee...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah dah selamat :)

    tak sabar nak tgk baby Momo hehe..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, dapat baby baru..Tahniah Momo, tahniah Ikah...

    ReplyDelete
  4. Alolo...ada kittens! Tak sabar nak tengok. Nanti bila buat kenduri cukur jambul, jangan lupa jemput kita tau! purrr....meow!

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, semoga anak2nya membesar dengan siht dan cerdas. Tahniah. Chika pun pernah mengalami situasi mcm ni. Mimi nak beranak tapi nak org temankan dia. Kite turun bawah, dia sibuk ikut je. Kita dah bagi kotak tapi still nak duduk ngan kita. Last sekali kite bentang tilam sebelah kotak dia. kite teman dia sampai kul 3 pagi untuk beranak. Alhamdulillah... berjaya membidankan mimi :)

    ReplyDelete
  6. wah Ikah naik pangkat :)

    tahniah ye Nenek n new Mommy!

    *Freeway saya pun tunggu masa nak beranak

    ReplyDelete
  7. selamat jd mak momo!!:)
    wahhh..kak ikah mak bidan berjaya lah.sempoi je siapkan tempat bersalin.hihihi

    ReplyDelete
  8. Wahh!Tahniah Momo...akhirnyaaa~
    Mesti anak² dia comel kan...jangan lupa upload pic..kacang nak tengok..^^

    ReplyDelete
  9. tahniah2... anak ke cucu? hehe... sama umur la ank kucing kita... kucing saya di rumah lahirkan anak tahun ni gak... bleh usya gambar kat blog saya...

    klik sini...
    Ikuti kisah Kontot the Cat di sini

    ReplyDelete
  10. Miss Ieaza: nnt Ikah letak pic anak2 Momo ekk

    ReplyDelete
  11. MM: nnt Ikah upload tunggu taw

    ReplyDelete
  12. Cats in Sydney,
    hmm nnt Ikah jemput ekkk..cukur bulu kucing !

    ReplyDelete
  13. Chika: best ape jadi bidan!

    ReplyDelete
  14. M4rilyn, naik pangkatla sgt!

    ReplyDelete
  15. ML: haha...darurat , bersalin lam laci

    ReplyDelete
  16. Jutawan Jenal : hik hik...jadi nenek la plak

    ReplyDelete

Thank You Friends!