December 06, 2010

Welcome MoMo !!!



This morning Ikah pegi sekolah mendidik Intensive Class (budak lepas UPSR & mendaftar Form 1 kat SMUA zhariah Melor)..last week dalam 30 orang jer, sekali this week dah 57 org, so kelas tue dah macam sardin tersumbat..punyala ramai so Ikah terus bagitahu mudir. Hopefully they can do something..yelah..dah ramai sangat focus guru/pelajar terus out. Okay stop, bukan nak citer tang tue, nie...pasal Momo...newcomer again..huhu


kalo u all nak taw inilah bandar Ketereh tue, kalo jumpe replika Ketereh kaler kuning tu kat Kelantan, mmg sah itulah bandar Ketereh...so...on the way balik school around 10 am, singgah sini beli food kat pasar nie...then..jumpela makhluk yang sangat innocent nie.. pelagihh..baru jer kehilangan Mimi Ayu..so MoMo would be the best replacement!!


ni masa kat dalam kete..muke takut2 aje..physically agak kurang bersih..kat telinga Momo banyak kurap...mesti gatal kan ...cian dier taw..


i brought her to our house..letak kat lam cage Mimi yang telah pun RIP..kat depan nih Mak Odi..kucing jiran sebelah..tapi asyik lepak sini jer cari makan..haishhh..xperla..Ikah attend aje mana2 tetamu yang datang..ops..Mak Odi tue pregnant taw..takder keje lain..lepas pregnant..pregnant..mmg nak kena kasi pasni taw..!


Momo nmpk cool aje dlm cage Mimi Ayu..tangan dier asyik garu2 manja..ish geram betul


tengok tue..garu lagi kain alas tue..



balik umah tue Ikah terus sapukan ubat kurap yang dibeli ...sian sangat kat dier gatal sangat, garu sampai berdarah telinga dier..hopefully u will get well soon my dear Momo..Insya Allah akan kembali anggun menggoda nanti dengan jagaan penuh oleh kami :)


hmmm..garu lagi dan lagi...tanda protes ker ape ni Momo..(Kak Syaza yang bagi nama tue...)
agaknya apala plak reaksi Tompok si penyewa tetap umah kami erkk...

well...

Tompok cakap cmnih : "i don't care..I tak kisah pown...janji makan minum Tompok terbela.." huhu...what everla Tompok...


p/s: sesape yang nak cari cats/kitten carila kat pasar basah mcm kat bandar Ketereh nie..berlambak2 yang comel2..compared tue Persian cats yang beribu-riban tue..yang tue nasib dorangs sudah terbela..camana laks yang terbiar nie...Papa Meow pun xmampu taw..

9 comments:

  1. Welkam home Momo, Tompok dah ada geng lah :D
    Jgn buli Momo tau...

    ReplyDelete
  2. Salam ziarah sahabat, maaf menganggu, tp ni ada peluang yg sgt baik utk anda & semua penulis blogger, bacalah.. jgn ketinggalan tau! rugi nnt...

    JGN BERLENGAH LAGI... INGIN MENJANA PENDAPATAN RM1000 SEHARI! MASA TERHAD. DAPATKAN FORMULA PERCUMA ANDA HARI INI JUGA. CEPAT!!! JANGAN TERLAMBAT. SEMUANYA DI SINI >

    http://formulaluarbiasa.com/recommends/AZLIN-HASHIM

    ReplyDelete
  3. mulia sungguh ikah ni...jaga momo bebaik...maklum lah..'penduduk' baru dalam komuniti kucing kat rumah tu...kalau boleh sapukan aje minyak gamat tu...Insyaallah Kurap momo akan ilang...comel betoi momo ni...

    ReplyDelete
  4. PM..gumbira sungguh ati dpt comment PM..my idol..huhu.okay , Tompok pasti akan dgr kata ikah ..hhehe

    ReplyDelete
  5. azlin hashim...tqvm..sudi dtg singgah..

    ReplyDelete
  6. groundnut:dah sapukan ubat kurap..InsyaAllah akn sembuh nnt!! dah xsabar tgk tinge cute nya nnt..!!

    ReplyDelete
  7. alolo momo.
    comel lah muker dia.
    takpe..insyaallah dengan jagaan ikah.
    momo akan lebih sihat dan ceria,
    lin doakan supaya momo cepat pulih.
    tompok-sila jaga momo okeh.

    ReplyDelete
  8. comel ngat ! love cat forever : )

    ReplyDelete
  9. yupss... tersangat sokong kenyataan di atas. saya bukan marah mereka yg bela kucing tu bela kucing siam ke parsi ke... tak kisahlah... cuma yg geram, asal kata nak bela kucing je, mesti dok pk nak kucing yg mahal² tu je.. walhal yg terbiar terlalu byk.. comel² pulak tu... mcm Sally saya... saya kutip kat pasar... skrg dah cantik sgt sally tu.. camni baru bebetul syg kucing... prihatin kat kucing2 terbiar. kan?

    ReplyDelete

Thank You Friends!