December 25, 2010

Dia Datang Pastu Pergi...


Pada suatu malam...beberapa hari yang lepas...




....sedang MoMo bermain-main seekor diri...




main bayang-bayang sendiri oke...


tiba-tiba..kami dan Momo pown dikejutkan oleh bunyi suara mengiau tentunya..spesies yang sama...bunyinya tak berhenti-henti..nak kata mengiau gatal tak, mengiau sakit pown tak..lapar kott..so kami bukakla sliding door tue..bagi menatang nie masukk..



ehhh...!!! Budak Oren!..Comelnye!!..cmana leh sesat sini? sapa mak? mana bapak?..sesat ker or kene buang tuan sendiri..bulu masih bersih lagi..suara.?.kuat sangat..!! memang kalah MoMo yang lemah lembut tue..


memula memang malu-malu macam Momo jugak dulu..tapi tengah duduk-duduk sekejap tue dia hilang! Mana budak Oren ni? kang tuan kamoo carik susahla kami!


owhhh..main nyorok-nyorok yea...tadi kuat sangat menjerit semata-mata masuk nak main ker ape kamoo ni Oren?



takperla kalo nak main..kami xkesah pown...mainla puas-puas..dah taw spesies kamoo nie memang suker main



tapi badan budak Oren nie kurus cekeding gaks..spesies terbiar gak nie..lapar kowt...


lapar sangat rupanya...makan yea budak Oren...makan sampai kenyang..


dan makan lagi...dan lagi..owh yea..mana MoMo? Dia boleh terima ker tetiba ada makhluk sama masuk umah Mama Ikah nie..?




Haishh...!! "Mana mungkin! Dahla suara kamoo tue kuat budak Oren, budak kecik lak tue"


"Jaga kamoo Oren!"



"Penceroboh macam nie memang aku tak puas ati!"



"Langkah mayatku yang comel nie dulu!"


"Issshhhhh...memang mengganggu kententeraman akuu..!"



"OOiii budak Oren? Apa kamoo ingat kamoo lawa sangat ker? Berani masuk umah aku, pastu makan food free lak tue, nak lawan ker tak nie, baik kau blahhh....!!!"




Budak Oren pown jawab: "Yelah..yelah..orang pown nak datang kejap aje..saja nak jenguk umah nie..dengar kata tuan dier simpan banyak food..kedekut la ko nie Momo..
"




"Hah kalo dah taw macam tue apalagi...kuar kamoo dari sini budak Oren!"


Cian sangat kat si budak Oren..kami agak dia dah full, bagi minum sikit pastu letak kat luar..dia tak mengiau macam tadi dah..kami harap dapat jumpa lagi esok...rupanya dia memang xdatang terus ..takut MoMo kowt..ingatkan leh jadi best buddy ngan Momo...skang ni MoMo la yang sedang bermaharajalela kat umah kami...nanti kami dapat umah sesuai nak bela aje semua pendatang tanpa izin nie dengan rela hati...



p/s: sedih kat Malaysia belum ada undang-undang untuk penganiaya haiwan..teringat baca paper tentang Singaporean didenda ribuan dollar semata-mata campak kucing dia ke dinding..bila Malaysia nak buat law mcm nie yea...

7 comments:

  1. comelnyer oren n momo.... fielah ske sgt2 kucing... ^_^

    ReplyDelete
  2. salam fielah...ala kucing kampong aje..kalo dijaga memang comela drg

    ReplyDelete
  3. alahaii..comel nyer..Ikah nak tahu kisah Eori?meh masuk entry kacang...sob..sob...=(

    ReplyDelete
  4. groundnut, ikah dah baca pasal eori..sedih sangat taw..

    ReplyDelete
  5. Alah cumilnyer MoMo n Oyen...sayang kamooo berdua..jgn nakal2, tau

    ReplyDelete
  6. hehe ley wat cerita komik.. ;D

    ReplyDelete
  7. tomeynye dorg berdua..si momo wat muke pelik je tgk sape yg datang..hihihi... =p

    ReplyDelete

Thank You Friends!