December 17, 2010

Khabarnya MoMo ^-^


seingat Ikah, Momo dah jadi penyeri umah nie dah masuk 2 weeks la lebih kurang...Ikah kurung & bersihkan dier..shower kutu, sapu ubat kurap..& bagi makan..memula tue ada cirit birit gak, la dalam 2 hari, pastu dah oke..
memula amik kat pasar Ketereh tue, dia takut sangat lam kete, suara halus sangat sampai xdengar, dah sampai umah dier xmo kuar kete, dia nyorok bawah seat, punyala susah Ikah nak amik dier...rupanya yang dulu ada kat sini.



nak kata jelita sepenuhnya tue xdela, maklum saja kucing kampung...terbuang lak tue..anyway skang nie dah jadi kesayangan Kak Sya & Sofiya..
(oh yea, tlg abaikan background yg berselerak tue yea..hehe)


Momo mood xmo bergambar..ngantukk..Sofiya jer yang lebih... ;)



Momo suka tido atas lengan Mama Ikah

malam-malam tido kat katil Kak Sya dan Sofiya..tapi Ikah tengah confuse nih,
Momo nie pregnant kah?



Perut nye besar semacam....kan?? Aritue Ikah bawak pegi vet..dia raba2 perut Momo..kuat juga dia tekan-penyet perut Momo, tapi vet ckp xpregnant pown..puting susu pun xada..cacing kot..vet offer suntik ubat cacing+kurap=RM25. Ikah kata xperla dulu..dlm ati takutla dia pregnant..saper taw..



kurung dalam 2 hari aje..pastu bagi dier bebas lam umah ..Momo nmpak eppi jer..memula ari tue takut macam ape, kami jalan sket pown dier terkejut sampai melompat

wajah dari jarak dekat..memang malu-malu MoMo..


dah banyak kurap Momo yang berjatuhan..bulu pown dah lebih bersih drpd yang asal



Momo, pandang sini!! Mama panggil!


ish ..pose tunjuk lubang idung..!!!


p/s: teringat kat si PuteH masa dok kat Melor ari tue...mmmmuahxx

8 comments:

  1. momo dah santek :)

    eh ekor dia kembang ekk...

    ReplyDelete
  2. mawaddah: kucing kampung yg dicantikkan..keke

    ReplyDelete
  3. meowmania: ha'ah kembang + panjang, kalo time dia catwalk, ekor tue panjang lepas parasa kepala..hehe

    ReplyDelete
  4. momo ni memang jenis kucing domestic long hair...walaupun dia kucing kampung, dia ada mix dengan baka lain...comel aje tengok dia..sib bek la dia tak mengandung....cepat² lah ikah bawak dia pergi kembiri...^^

    ReplyDelete
  5. groundnut: ikah rasa pown camtue jgk, maybe bapak dier non-m'sian kot..itulah, ingat nak kembirikan dier xlama lagi..

    ReplyDelete
  6. later on..pasti momo akan cantek :)

    ReplyDelete
  7. thanks arash. I hope so ..sama2 doakan ek

    ReplyDelete

Thank You Friends!